Finansiālās darbības analīze uzņēmumā AS "Liepājas autobusu parks" - Kruga, Agija (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis ir, pamatojoties uz A/S „Liepājas autobusu parks” finanšu analīzi, identificēt nozīmīgākās uzņēmuma finansiālās darbības problēmas, kā arī izveidot secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Izvēlētā darba tēma ir aktuāla, jo ar finanšu analīzes palīdzību var atklāt uzņēmuma finansiālā riska pakāpi un prognozēt uzņēmuma finansiālā stāvokļa izmaiņas nākotnē. Darbā ir secināts, ka A/S „Liepājas autobusu parks 2015.gadā iegulda daudz līdzekļu uzņēmuma attīstīšanai. Kaut arī maksātspējas rādītāji uzņēmumā ir samazinājušies, uzņēmuma finansiālā stabilitāte ir normas robežās. Darbs sastāv no 64 lappusēm, 8 tabulām, 16 attēliem, 28 formulām un 10 pielikumiem.
Financial analysis of Liepajas bus park company
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; maksātspēja; A/S ”Liepājas autobusu parks”; finanšu koeficienti; bilance