Skolotāju līdzjūtības pret sevi saistība ar apmierinātību ar darbu - Bārda, Veronika (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba mērķis ir izpētīt līdzjūtības pret sevi un apmierinātības ar darbu konceptus un šo abu mainīgo saistību skolotāju izlasē. Pētījuma jautājums - kāda ir skolotāju līdzjūtības pret sevi un apmierinātības ar savu darbu saistība? Pētījumā piedalījās 51 cilvēks. Visi respondenti ir vispārizglītojošās skolās strādājošie skolotāji. Piedalījās 45 sievietes ar vidējo vecumu 50 gadi (M = 50,15, SD = 11,11) un 6 vīrieši ar vidējo vecumu 64 gadi (M = 64,60, SD = 16,47). Pētījuma datu ievākšanas metodes ir aptaujas: 1) "Apmierinātības ar darbu aptauja" (Job satisfaction survey /JSS/Spector, 1985). 2) „Līdzjūtības pret sevi skala” (Self- Compassion scale /SCS/Neff, 2003). Līdzjūtības pret sevi un apmierinātības ar darbu saistība ir pozitīva, statistiski nozīmīga, vidēji cieša, kas norāda uz to, ka, paaugstinoties līdzjūtībai pret sevi, pieaug arī apmierinātība ar darbu.

The aim of the work is to investigate the concepts of self-compassion and job satisfaction and the relationship between these two variables in a sample of teachers. Research question - what is the relationship between teachers' self-compassion and satisfaction with their work? 51 people participated in the study. All respondents are teachers working in general education schools. The participants were 45 women with a mean age of 50 years (M = 50.15, SD = 11.11) and 6 men with a mean age of 64 years (M = 64.60, SD = 16.47). Research data collection methods: 1) Job satisfaction survey (JSS, Spector, 1985). 2) Self-Compassion scale (SCS, Neff, 2003). The relationship between self-compassion and job satisfaction is positive, statistically significant, moderately close, which indicates that as self-compassion increases, job satisfaction also increases. Key words: teacher, self-compassion, job satisfaction.
The Relationship of Teachers' Self-Compassion to Job Satisfaction
Keywords: Psiholoģija; skolotājs; apmierinātība ar darbu; līdzjūtība pret sevi; teacher; self-compassion