Reliģiskā tematika un simbolisms "Heavy Metal" subkultūrā - Vizla, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā tiek aplūkota Heavy Metal subkultūras attieksme pret reliģiju, tās tematiku un simboliem. Vairākās nodaļās tiek apkopoti tie galvenie simboli un tēmas, ar kurām darbojas Heavy Metal subkultūrā, izmantojot autentiskus avotus dziesmu tekstu veidā. Padziļināti tiek aplūkota kristietība, sātanisms un okultisms, senās reliģijas un pagānisms, kā arī ateisms. Viss darbs kopumā sniedz ieskatu pašā Heavy Metal subkultūras reliģiskās domāšanas iekšienē, ar spilgtiem piemēriem ilustrējot to reliģiskās tematikas un simbolikas dažādību, kas satopama šajā subkultūrā.

The main aim of this work is to describe the attitude of Heavy Metal subculture against religion, its symbols and subjects. In several chapters the main information about religious symbolism and religious subjects is gathered together to better understand the approach of this subculture toward the religion. The deeper approach is dealt to topics considering Christianity, Satanism and Occultism, Paganism and Atheism. The work is designed to reveal the depths of religious thinking inside the Heavy Metal subculture. Only strictly authentic sources of song lyrics are used in this work, making this a very authentic approach to this subject.
Religious subjects and symbolism in "Heavy Metal" subculture
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne