Vārdu krājuma papildināšana 4-5 gadus veciem bērniem, izmantojot stāstus un pasakas - Gvozdeva, Samanta (Latvijas Universitāte, 2025)
Samantas Gvozdevas izstrādātā kvalifikācijas darba “Vārdu krājuma papildināšana 4-5 gadus veciem bērniem caur stāstiem un pasakām” mērķis ir izpētīt un analizēt, kā pasaku un stāstu izmantošana veicina 4–5 gadus vecu bērnu vārdu krājuma papildināšanu pirmsskolas izglītības procesā. Pētījuma uzdevumi ietver teorētiskā materiāla analīzi, empīriskos pētījumus, kā arī izstrādāt secinājumus par vārdu krājuma papildināšanas iespējām, izmantojot pasakas un stāstus. Izvēlētās teorētiskās un empīriskās metodes ietver literatūras pārskatu, praktisko darbošanos ar bērniem un rezultātu apkopošanu.

The purpose of the qualification thesis "Vocabulary addition for 4-5-year-old children through stories and fairy tales" developed by Samanta Gvozdeva is to investigate and analyze how the use of fairy tales and stories contributes to the addition of the vocabulary of 4-5-year-old children in the preschool education process. Research tasks include analysis of theoretical material, empirical studies, as well as drawing conclusions about the possibilities of vocabulary addition using fairy tales and stories. The selected theoretical and empirical methods include a literature review, practical work with children and compilation of results.
Enhancing vocabulary for 4-5 year old children using stories and fairy tales
Keywords: Izglītības zinātnes; Vārdu krājums; Pirmsskolas izglītība; Runas attīstība; Pedagoģiskās metodes