“..grāmata bija un ir vienmēr palikusi mana politika” - grāmatizdevējs Oskars Jēpe (1875-1951) - Jaunmuktāne, Gunta (Latvijas Nacionālā bibliotēka, 2019)
Publikācijā aplūkots grāmatizdevēja O. Jēpes dzīves gājums, izdevējdarbība sākot ar 1905. gadu līdz 20. gs. 30. gadiem, kad viņš to pārtrauca un turpināja darbu Cēsu Amatnieku biedrības bibliotēkā, rosīgi piedalījās Cēsu sabiedriskajā dzīvē. Aplūkota arī izdevēja ciešā sadarbība ar bibliogrāfu, literatūrvēsturnieku un tulkotāju Kārli Egli (1887-1974), kura aizsākās 1920. gada sākumā.
“..the book was and will always be my politics" - Publisher Oskars Jēpe (1875-1951)
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Jēpe Oskars; grāmatniecības vēsture; Egle Kārlis; grāmatu izdošana Latvijā; bibliotēka