Valoda un literatūra kultūras apritē - Latvijas Universitāte. Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte, Latviešu valodas un literatūras mācību metodikas katedra (Latvijas Universitāte, 2001)
Krājums sastāv no trim da|ām. Pirmajā daļā ietverti raksti par dažiem aktuāliem valodniecības un valodas politikas jautājumiem. Otrajā da|ā ievietotas literatūrzinātniskas apceres par mākslinieciskā laika un telpas, par mākslinieciskās formas elementiem un to izpausmēm atsevišķu autoru darbos, par dekadenci kā kultūrvēsturisku fenomenu un šī jēdziena vēstures iztirzājumu vācu un franču literatūrzinātnē. Rakstu krājuma trešā daļa veltīta dažiem mācību metodikas un pedagoģijas vēstures jautājumiem.
Language and literature in context of culture
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Salīdzināmā valodniecība; Latviešu valoda; Literatūrzinātne; Latviešu literatūras vēsture un kritika; Sociolingvistika; Daiļdarba analīze