Sociālais atbalsts daudzbērnu ģimenēm Gulbenes novadā - Upeniece, Signe (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Sociālais atbalsts daudzbērnu ģimenēm Gulbenes novadā”. Darba mērķis ir noskaidrot, kā daudzbērnu ģimeņu pārstāvji izjūt valsts un pašvaldības sniegto sociālo atbalstu, vai tiek izmantoti sniegtie atbalsta pakalpojumi Gulbenes novadā un kā, pēc daudzbērnu ģimeņu domām, uzlabot valsts un pašvaldības sociālo atbalstu. Lai sasniegtu darbā izvirzīto mērķi tika veiktas daļēji strukturētās intervijas ar Gulbenes novadā dzīvojošiem daudzbērnu ģimeņu vecākiem. Pētījumā secināts, ka daudzbērnu ģimenes Gulbenes novadā paļaujas un sagaida atbalstu no valsts un pašvaldības. Sniegtais sociālais atbalsts uzlabo daudzbērnu ģimeņu dzīves kvalitāti un ir atbilstošs to vajadzībām, tomēr, daudzbērnu ģimenes min vairākus ieteikumus atbalsta uzlabošanai, piemēram, piešķirt atlaides bērnu medikamentiem.

The title of the bachelor's thesis is "Social support for large families in Gulbene county". The aim of the study is to find out how large families feel the social support provided by the state and local government, whether the provided support services are used in Gulbene county and, in the opinion of large families, how to improve states and local governments provided social support. To achieve the aim of the thesis, semi-structured interviews were conducted with parents of large families living in Gulbene county. The study concludes that large families in Gulbene county rely on and expect support from the state and local government. The social support provided improves the quality of life of large families and meets their needs, however, large families mention several recommendations for improving support, such as granting discounts on children medicines.
Social support for large families in Gulbene county
Keywords: Socioloģija; daudzbērnu ģimenes; Gulbenes novads; sociālais atbalsts; defamilizācija; strukturālais funkcionālisms