Uzņēmuma "X" finansiālā stāvokļa analīze - Kozlovska, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba „Uzņēmuma „X” finansiālā stāvokļa analīze” mērķis izvirzīts- izvērtējot gada pārskata kā galvenā finanšu analīzes informācijas avota kvantitatīvos un kvalitatīvos aspektus, kā arī izmantojot speciālajā ekonomiskajā literatūrā ieteikto bāzes rādītāju aprēķināšanas metodiku, veikt uzņēmuma ,,X’’ finansiālā stāvokļa analīzi ar mērķi novērtēt tā darbības perspektīvas un izstrādāt priekšlikumus finanšu menedžmenta darbības efektivitātes paaugstināšanai. Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatīti normatīvie akti, kas reglamentē gada pārskata sastādīšanu un tajos definētie vispārīgie principi, kā arī uzskaitītas finanšu pārskata kvalitātes pazīmes. Otrajā nodaļā veikts uzņēmuma ,,X’’ finanšu pārskatu kvalitātes novērtējums. Trešajā nodaļā ir apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Savukārt ceturtajā nodaļā tiek veikta dažādu uzņēmuma finanšu rādītāju analīze. Diplomdarba apjoms ir 75 lapaspuses, tas sastāv no četrām nodaļām un 6 pielikumiem. Darbā ir ievietotas 17 tabulas un 8 attēli, kā arī aprēķinos ir izmantotas 13 formulas. Diplomdarbā izmantotie atslēgvārdi: finanšu analīze, horizontālā un struktūras analīze, likviditāte, maksātspēja, aktivitāte, rentabilitāte, bankrota prognozēšanas modeļi

The objective of theses is to make financial analysis of the company “X” through annual reports as main financial information source qualitative and quantitative aspects as well as using the methodology for calculation of basic indicators suggested in specialized economic literature in order to assess its prospects and develop proposals for to increase the efficiency of the financial management. Thesis consists of four chapters. The first chapter deals with Normative Acts that regalements drafting of the annual report and general principles, as well as lists the quality characteristics of annual reports. The second chapter consists of company’s 'X' financial reports quality assessment. The third chapter examines the theoretical aspects of financial analysis. While the fourth chapter in the various companies' financial performance analysis. Diploma volume is 75 pages, it consists of four chapters and six appendices. In the work 17 tables and 8 images are placed, for the calculations 13 formulas have been used. The keywords for this theses are: financial analysis, and a cross-structure analysis, liquidity, solvency, activity, profitability and bankruptcy prediction models.
Financial analysis of the company "X"
Keywords: Ekonomika