Pašvaldību īstenotā palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā - Garosa, Ilga (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs “Pašvaldību īstenotā palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā” sniedz ieskatu pašvaldību sniegtās sociālās palīdzības problemātikā un tiesiskajā regulējumā, kas saistās ar Satversmes 109.pantā minētajām tiesībām uz sociālo nodrošinājumu. Darba mērķis ir analizēt tiesisko regulējumu un praktiskos aspektus saistībā ar pašvaldības sniegto palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā Latvijā, kā arī noskaidrot, vai šobrīd spēkā esošie tiesību akti sasniedz mērķi atbilstoši sociāli atbildīgas valsts principam. Autore veica pētījumu un konstatēja trūkumus spēkā esošajos tiesību aktos, praksē, kā arī piedāvāja risinājumus nepilnību novēršanai. Maģistra darba noslēgumā tika secināts, ka likumdevējs ir pieļāvis nepilnības tiesību aktos, kā arī, ka spēkā esošais tiesiskais regulējums Latvijā nepamatoti ierobežo Satversmes 109.panta tvērumu. Atslēgvārdi: sociāli atbildīga valsts, mājoklis, pašvaldība, sociālā palīdzība, pabalsti

Master Thesis “Local goverment assistance in solving apartment matters” provides insight into issues and legislation of social support which local goverment provides in conjunction with Article 109 of Constitution of Latvia (right to social security). The objective of a master thesis is to analyze legislation and practical aspects in connection with local goverment assistance in solving apartment matters and to clarify if current legislation achieves the objective of a welfare state principle. After research it is found that imperfections exist in current law and practice. Author of this work offers solutions to remedy the imperfections. In conclusion it is found that legislature has made a shortcoming in current law. Legal framework unduly limits Article 109 of Constitution of Latvia (right to social security). Key words: welfare state, habitation, local government, social support, benefits
Local goverment assistance in solving apartment matters
Keywords: Juridiskā zinātne