Kaudzīšu noslīdeņa ģeoloģiskā uzbūve Siguldā - Dūda-Čača, Una (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā veikta Kaudzīšu noslīdeņa, patreizējā stāvokļa fiksācija, kā arī interpretēti iespējamie tā rašanās cēloņi, kas raksturoti no ģeoloģiskās uzbūves viedokļa. Pētījuma mērķis ir noskaidrot Kaudzīšu noslīdeņa ģeoloģisko uzbūvi pēc noslīdeņa morfoloģijas izpētes un nogulumu granulometriskā un minerālā sastāva rezultātiem, kā arī interpretēt noslīdeņa rašanās cēloņus. Noslīdeņa morfoloģijas pētījumi veikti no 2010. septembra – 2011. maijam, izmantojot ģeodēziskās uzmērīšanas metodes. Nogulumu sastāva noteikšanai izmantota rentgenstaru pulverdifrakcijas un kombinēto sietu-hidrometra metode. Noslīdenis atrodas aktīvā slīdēšanas stadijā un ir steidzami nepieciešami nogāzes nostiprināšanas darbi. Bakalaura darbs izklāstīts 50 lpp. – to veido 4 nodaļas, ievads, secinājumi, literatūras saraksts, 14 attēli. Atslēga vārdi: noslīdenis, ģeoloģiskā uzbūve, nogāžu procesi

The Kaudzīšu landslide fixation and origin of genesis reasons from the position of geological formation have been studied in the bachelor work. The aim of study is clarify geological structure of Kaudzīšu landslide by morphological studies and grain size and mineralogical composition of sediments. Studies of landslide morphology were done from 2010 September – 2011 May, using method of geodetic survey. Sieve-hydrometric and x-ray powder diffraction methods were used for sediments composition determination. The landslide is on active sliding stage and slope stabilization works is urgently needed. The Bachelor paper contains of 50 pages – 4 chapters, introductions, conclusions, bibliography, 14 figures. Keywords: landslide, geological formation, landslides processes
Geological structure of Kaudzītes landslide in Sigulda
Keywords: Ģeoloģija