Klimata pārmaiņu pārvaldības attīstība Latvijas pašvaldībās - Strazdiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba temats ir ”Klimata pārmaiņu pārvaldības attīstība Latvijas pašvaldībās.” Klimata pārmaiņas ir viens no mūsdienu globālās dienaskārtības lielākajiem izaicinājumiem, un tās lielākā vai mazākā mērā skar ikvienu zemeslodes iedzīvotāju. Lai arī lēmumi par klimata pārmaiņu pārvaldības pasākumiem viebiežāk tiek pieņemti globālā vai nacionālā līmenī, to ieviešanai visbiežāk ir jānotiek vietējā līmenī. Pētījuma ietvaros tiek analizēta ar klimata pārmaiņām saistīta akadēmiskā literatūra, kā arī klimata pārmaiņu politika globālā, Eiropas un nacionālā līmenī. Ar triju savstarpēji komplementāru socioloģiskā pētījuma metožu palīdzību (socioloģisku anketu, gadījuma izpēti un ekspertintervijām) tiek apzināta klimata pārmaiņu pārvaldības problemātika Latvijas pašvaldībās, kā rezultātā izstrādātas vadlīnijas ilgstpējīgas klimata pārmaiņu pārvaldības attīstībai Latvijas pašvaldībās. Atslēgas vārdi: klimata pārmaiņas, pārvaldība, klimata pārmaiņu mazināšana un adaptācija, klimata politika

The title of this Master’s thesis paper is ”Municipal Climate Change Governance in Latvia.” Climate change is one of today’s main challenges on global agenda and affects people worldwide. Even though most decisions regarding climate change governance are made at the international or national level, the implementation of these decisions in most cases takes place at the local level. As a part of the research analysis of climate change academic literature and climate change policy on global, European and national level is carried out. Consequently, using three complementary research methods (social surveys, a case study research and interviews with experts), main challenges of municipal climate change governance in Latvia are identified. At last, guidelines for sustainable municipal climate change governance are presented. Keywords: climate change, municipal governance, climate policy, climate change mitigation and adaptation.
Climate Change Municipal Governance in Latvia
Keywords: Vides pārvaldība