Latvijas iedzīvotāju piederības sajūtas Eiropas Savienībai veidojošie faktori un to sastopamība Latvijas Televīzijas kanālu saturā - Flora, Elīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Latvijas iedzīvotāju piederības sajūtas Eiropas Savienībai veidojošie faktori un to sastopamība Latvijas Televīzijas kanālu saturā” mērķis ir noskaidrot, kas veido Latvijas iedzīvotāju piederības sajūtu Eiropas Savienībai un kādi šo sajūtu veidojošie faktori sastopami Latvijas Televīzijas abu kanālu saturā, kā arī, cik bieži tie sastopami šo kanālu saturā. Bakalaura darbā tiek pētīts, kas veido cilvēku piederības sajūtu dažādām mazākām vai lielākām cilvēku grupām, kopienām, valstīm un kādi faktori ietekmē iedzīvotāju piederības sajūtu Eiropas Savienībai. Darba gaitā tiek apskatīti tādi aspekti kā identitāte, pašdefinīcijas, sabiedrība, kopiena un grupa, kolektīvā atmiņa, etniskums, nācija un nacionālisms, valsts, demokrātija, vērtības, normas un kultūra, valoda, globalizācija un kosmopolītisms, mobilitāte, kā arī ekonomika un labklājība. Darba izstrādes laikā tiek iegūti rezultāti par piederības sajūtas Eiropas Savienībai veidojošo faktoru sastopamību televīzijas kanālos LTV1 un LTV7, kā arī šie rezultāti tiek analizēti balstoties uz teoriju un citiem pētījumiem.

The aim of the bachelor's thesis “Factors Forming the Latvian Population's Sense of Belonging to the European Union and Their Occurrence in the Content of Latvian Television Channels” is to find out what are the factors that create the Latvian population's sense of belonging to the European Union and which of these factors are found in the content of both channels of Latvian Television, as well as how often they are found in the content of these channels. The bachelor's thesis examines what creates a sense of belonging to different smaller or larger groups of people, communities, countries, and which factors influence the sense of belonging to the European Union. The thesis covers aspects such as identity, self-definitions, society, community and group, collective memory, ethnicity, nation and nationalism, state, democracy, values, norms and culture, language, globalization and cosmopolitism, mobility, as well as economy and welfare. During the elaboration of the thesis, the results on the occurrence of the factors forming the sense of belonging to the European Union on the television channels LTV1 and LTV7 are obtained, also these results are analyzed on the basis of the theory and other research.
Factors Forming the Latvian Population's Sense of Belonging to the European Union and Their Occurrence in the Content of Latvian Television Channels
Keywords: Politikas zinātne; Latvija; Eiropas Savienība; Latvijas Televīzija; piederības sajūta