Galvaskausa datortomogrāfijas izmeklējumu dozas optimizācija pediatrijā - Dziedātāja, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Galvaskausa datortomogrāfijas izmeklējumu dozas optimizācija pediatrijā”. Darba ietvaros tika izstrādāts darba mērķis, darba uzdevumi un attiecīgi veikts pētījums un izdarīti secinājumi. Pētījuma veikšanai ir izmantota 64 slāņu Philips Ingenuity datortomogrāfijas iekārta, ar kuru skenēja bērna galvas izmēra fantomu. Tika veikti 28 kontrolēti fantoma izmeklējumi ar DLP mērījumiem katrā vecuma grupā. Darbs sastāv no ievada, trim nodaļām ar situācijas izklāstu, rezultātiem, secinājumiem, izmantotajiem literatūras avotiem un pielikuma. Kopējais bakalaura darba apjoms ir 28 lappuses.

This bachelor research paper’s theme is ‘Dose optimisation of head computed tomography examination in paediatrics’. To achieve the goal in this research, there were several tasks that were needed to be undertaken, within this thesis. These tasks led to performing the that led to the submitted conclusions. A 64 slice Philips Ingenuity CT scanner was used to scan child’s head sized phantom for the justification of this paper. 28 controlled scans were performed with DLP measurements in each age group. This research paper contains: introductions, three chapters with the analysis of the situation, results, conclusions, list of the used literature sources and the appendix. The total page count of this bachelor’s paper is 28.
Dose optimisation of head computed tomography examination in pediatrics
Keywords: Medicīna; Galvas anatomija pediatriskajiem pacientiem; Galvas datortomogrāfijas izmeklējumi pediatrijā; Dozu optimizācija; Attēla kvalitāte