Labdarība kā resurss sociālā darbā: Kuldīgas piemērs - Immers, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma “Labdarība kā resurss sociālā darbā: Kuldīgas piemērs”. Bakalaura darba mērķis ir pētī un analizēt labdarības akciju nozīmi sociālo problēmu mazināšanā Kuldīgā. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, tiek izvirzīti šādi uzdevumi: 1) pētīt pieejamo literatūru konkrētās tēmas ietvaros; 2) raksturot Kuldīgā organizētās labdarības akcijas, to organizēšanas gaitu un rezultātus; 3) raksturot organizēto labdarības akciju ieguldījumu sociālajā darbā; 4) analizēt empīriskā pētījuma rezultātus, izdarīt secinājumus. Pētnieciskais jautājums: kā labdarības akcijas nodrošina atbalstu iedzīvotājiem, kuriem valsts un pašvaldība nenodrošina pietiekamu atbalstu, kad tie ir nonākuši problemātiskās situācijās. Bakalaura darbā izmantotas pētniecības metodes: literatūras un informācijas avotu analīze, statistikas datu apstrāde, intervija. Datu analīzē izmantota tematiskā analīze. Bakalaura darba galvenais secinājums: pašas kopienas iniciē labdarības akciju organizēšanu un tas notiek konkrētam mērķim. Bakalaura struktūra: anotācijas latviešu un angļu valodā, apzīmējumu saraksts, ievads, 4 galvenās daļas, secinājumi, izmantotās literatūras avots un pielikumi. Darba apjoms ar pielikumiem ir 69 lapas.

The Bachelor's thesis theme is “Charity as a Resource in Social Work: An Example of Kuldiga.” The Bachelor's thesis aims to research and analyze the role of charity shares in alleviating social problems in Kuldiga. To achieve the objective of the Bachelor's thesis, the following tasks shall be assigned: 1) study available literature within the specific theme; 2) examine the charitable activities organized in Kuldiga, the course of organizing them, and the results thereof; 3) describe the contribution of organized charitable shares to social work; 4) analyze the results of the empirical study, conclude. Study question: Charity promotions provide support to residents who are not adequately supported by the state and local government when they are in challenging situations. Research methods used in the Bachelor's thesis analysis of literature and information sources, processing of statistics, and interviews. The data analysis uses thematic analysis. The main conclusion of the Bachelor's thesis: Communities themselves initiate the organization of charitable shares and this is for a specific purpose. Bachelor's structure: annotations in Latvian and English, legend list, introduction, 4 main parts, conclusions, source, and annexes of the literature used. The amount of work with attachments is 69 pages.
Charity as a resource in social work: the example of Kuldiga
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija; Labdarība; Sociālais darbs kopienā; Resursi; Sociālais kapitāls