3-5 gadīgu bērnu izziņas intereses sekmēšana āra vidē - Ezergaile, Eda Endija (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba temats ir „3-5 gadīgu bērnu izziņas intereses sekmēšana āra vidē”. Darba autors: Eda Endija Ezergaile Kvalifikācijas darba vadītāja: Pasniedzēja Mag.paed. Iveta Liepiņa Kvalifikācijas darba apjoms: 50 lpp., 10. tabulas, 26. attēls, 30 literatūras avoti. Kvalifikācijas darbā tika veikta pedagoģiskās un psiholoģiskās literatūras izpēte, kā arī analizēta āra vides izmantošana bērnu izziņas intereses sekmēšanai. Darbā tika veikts empīrisks pētījums, izmēģinājuma darbība, izziņas intereses sekmēšanai āra vidē. Teorētiskā daļā, analizētas un apkopotas zinātnieku teorijas par izziņas intereses sekmēšanu, 3-5 gadīgu bērnu attīstības raksturojums, kā arī izanalizēta izziņas interese āra vidē. Empīriskajā daļā, veikta empīriskā izpēte izziņas intereses sekmēšanai 3-5 gadīgu bērnu pirmsskolas izglītības iestādē „X”, bērni tika novēroti un veikta izmēģinājuma darbība izziņas intereses sekmēšanai, kā arī apkopoti rezultāti pēc izmēģinājuma darbības izziņas intereses sekmēšanai āra vidē. Secinājumos tika apskatīta un apkopota darbā iegūtā informācija un apkopoti secinājumi un priekšlikumi. Atslēgas vārdi: 3-5 gadīgi pirmsskolas vecuma bērni, izziņas intereses sekmēšana, pirmsskola, āra vide, izziņas sekmēšana āra vidē.

The topic of the qualification work is "promoting the cognitive interest of 3-5 year old children in the outdoor environment". Author of the work: Eda Endija Ezergaile Qualification supervisor: Pasniedzēja Mag.paed. Iveta Liepiņa Scope of qualification work: 50 pages., 10.tables, 26. image, 30 literature sources. In the qualification work, pedagogical and psychological literature research was carried out, as well as the use of the outdoor environment for promoting children's cognitive interest was analyzed. Empirical research, pilot activity for the promotion of cognitive interests in the outdoor environment was carried out in the work. In the theoretical part, scientists' theories about the promotion of cognitive interests, characteristics of the development of 3-5-year-old children, as well as the analysis of cognitive interest in the outdoor environment are analyzed and summarized. In the empirical part, an empirical study was carried out to promote the cognitive interest of 3-5-year-old children in the preschool educational institution "X", the children were observed and a trial activity for the promotion of the cognitive interest was carried out, as well as the results after the trial activity for the promotion of the cognitive interest in the outdoor environment were collected. In the conclusions, the information obtained in the work was reviewed and summarized, and the conclusions and proposals were summarized. Keywords: 3-5-year-old preschool children, promotion of cognitive interest, preschool, outdoor environment, promotion of cognition in outdoor environment.
Promoting the cognitive interest of 3-5 year old children in the outdoor environment
Keywords: Izglītības zinātnes; Pirmsskola; 3-5 gadīgi pirmsskolas vecuma bērni; Izziņas intereses sekmēšana; Āra vide; Izziņas sekmēšana āra vidē