Darba vides ergonomiskie riski un to samazināšana PII “Pienenīte” ēdnīcas darbiniekiem - Sisene, Dace (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autors: Dace Sisene Darba nosaukums: Darba vides ergonomiskie riski un to samazināšana PII “Pienenīte” ēdnīcas darbiniekiem Pētījuma mērķis: pamatojoties uz ergonomisko darba vides risku analīzi darba vietā, izstrādāt priekšlikumus PII Pienenīte ēdnīcas darbinieku ergonomisko darba vides risku samazināšanai Pētījuma mērķa sasniegšanai izvirzīti šādi uzdevumi: •Analizēt un izpētīt informācijas avotus par ergonomiskajiem riskiem. •Raksturot PII “Pienenīte”, iepazīties un izvērtēt ergonomiskos darba vides apstākļus, •Veikt ergonomisko risku analīzi PII “Pienenīte”, izstrādājot priekšlikumus ergonomisko risku novēršanai pirmskolas izglītības iestādē “Pienenīte”. Pētījuma metodes: •teorētiskā metode – literatūras avotu un normatīvo aktu analīze •empīriskā metode – anketēšana •datu statistiskās analīzes metode Darba struktūru veido: ievads, 3 nodaļas ar 5 apakšnodaļām, secinājumi, priekšlikumi, izmantotās literatūras saraksts un pielikumi. Kvalifikācijas darba apjoms: 48.lappuses, 20 attēli un 4 tabulas. Izmantoti 24 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: Darba aizsardzība, Ergonomika, Darba aizsardzības sistēma, Darba vide

Author: Dace Sisene Work title: Ergonomic risks of the work environment and their reduction for PEI „Pienenite” canteen employees Objective of the research: based on the analysis of ergonomic work environment risks at the workplace, to develop proposals for reducing the ergonomic work environment risks of PEI „Pienenite” canteen employees The following tasks have been set to achieve the goal of the research: •Analyze and research sources of information on ergonomic risks •To characterize PEI “Pienenite”, to get acquainted with and evaluate ergonomic working environment conditions •Carry out an analysis of ergonomic risks in PEI “Pienenite” developing proposals for the prevention of ergonomic risks in the pre-school educational institution “Pienenite” Research methodology: •Theoretical method – analysis of literature sources and regulatory enactments •Empirical method – questionnaire •Method of statistical analysis of data The structure of the work consists of: introduction, 3 chapters with 5 subsections, conclusions, proposals, list of used literature and appendices. Volume of qualification work: 48 pages, 20 photos and 4 tables. Used 24 literature sources. Keywords: Labor protection, Ergonomic, Labor protection system.
Ergonomic risks of the working environment and their reduction for employees of PII "Pienenīte" canteen
Keywords: Darba aizsardzība (Alūksnes filiāle) [RPIVA]; Darba aizsardzība; Ergonomika; Darba aizsardzības sistēma; Darba vide