Banku darbība krīzes apstākļos: problēmas un risinājumi - Gailuma, Maira (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „Banku darbība krīzes apstākļos: problēmas un risinājumi”. Bakalaura darba mērķis ir uz banku krīžu un sistēmu raksturojošo rādītāju analīzes pamata, novērtēt to krīzes ietekmi uz banku darbību, izdarīt secinājumus un izteikt priekšlikumus krīzes situāciju pārvarēšanai. Krīzes situāciju risināšanā ļoti svarīgi ir pareizi un ātri novērtēt situāciju, jo runa nav tikai par sistēmas stabilitāti, bet arī par to cik daudz nodokļu maksātājiem šī krīze izmaksās. Autore darbā ierosina bankām piešķirt pilnvaras pastiprinātas līdzekļu aizplūšanas gadījumā ierobežot līdzekļu aizplūšanu, izsniegt kredītus maksimāli 70-80% vērtībā no nodrošinājuma vērtības, kā arī situācijās, kad finanšu tirgos novērojams līdzekļu trūkums pazemināt banku rezervju prasības, mainīt nekustamā īpašuma novērtēšanas metodi,uzstādīt augstas prasības darbiniekiem.

Theme of this paper is „Bank activities in conditions of crisis: problems and solutions ”. Aim of this paper is to evaluate solutions of the crisis, to derive conclusions and make suggestions on the basis of the bank crisis and analysis of indicators of banking system. Banking in the condition of crisis is topical problem, because banks are essential to economics, they promote progress and crisis of banking system has influence on the development of country. Author suggests to give banks the authorization to limit payout if it can cause problems to the bank; to grant credits only in amount that do not exceed 70-80% of the value of the security and banks should use another evaluation method of estate property which is used as credit security. Also there should be a decrease of reserve demands for banks if there is a lack of capital in financial markets and set high standards for the employees of the bank.
Bank activities in conditions of crisis: problems and solutions
Keywords: Ekonomika