1,5 - 3 gadīgu bērnu adaptācijas veicināšana pirmsskolas izglītības iestādē - Rodionova, Ilga (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba nosaukums: 1,5-3 gadīgu bērnu adaptācijas veicināšana pirmsskolas izglītības iestādē Darba autore: Ilga Rodionova Darba mērķis: teorētiski izzināt un praktiski pētīt 1,5-3 gadīgu bērnu adaptācijas veicināšanu pirmsskolas izglītības iestādē. Pētījuma teorētiskajā daļā: tika aprakstīta adaptācijas procesa būtība, analizētas 1,5-3 gadīgu bērnu vecuma attīstības īpatnības un adaptācijas norisi, ka arī izzināta spēles un rotaļa bērnu attīstībā. Teorētiskajā literatūra analizēti tādu autoru darbi, kā D. Lieģeniece, I.Jurgena, I. Puškarevs, A.Golubeva, S.Gailuma, Dž. Boulbijs, I.Stangaine, D.Dzintere. Pētījuma empīriskajā daļā: tika veikta pirmsskolas izglītības iestādes 1,5-3 gadu vecu bērnu novērošana, viņu vecāku anketēšana, kā arī iegūtu datu analīze. Analizēta bērnu adaptācijas norise un meklēti veidi un paņēmieni, kā palīdzēt bērnam veiksmīgāk adaptēties. Darbs sastāv: no 35 lapaspusēm, tajā iekļauti 7 attēli, un 3 tabulas, darbam pievienoti 2 pielikumi. Darbā tika izmantoti 26 literatūras avoti (22 latviešu valoda un 4 svešvaloda) Atslēgas vārdi: adaptācija, saskarsme, bērnu vajadzības, drošības izjūta, rotaļa.

The title of the work: Promoting the adaptation of 1.5 - 3-year-olds to a preschool education institution. The author of the work: Ilga Rodionova Aim of the research: theoretical study and practical study of the promotion of the adaptation of 1.5-3-year-olds in a preschool education institution The reserch work consist of 2 parts – theoretical andempirical The theoretical part of the research work explores nature of the adaptation process was described, analysing the specificities of the development of the age of 1.5-3-year-olds and the adaptation process, as well as the learning of games and games in children's development. The theoretical literature analyses the works of authors such as D. Liegeniece, I. Jurgena, I. Pushkarev, A.Golubeva, S.Gailuma, J. Boulby, I.Stangaine, D.Dzintere. The empirical part of the research work monitoring of children aged 1.5-3 in the preschool was carried out, testing of their parents, as well as analysis of the resulting data. The process of adapting children and looking for ways and ways to help the child adapt more successfully. The work consists of 35 pages included 7 pictures, 3 tables and 2 attachments. 26 sources of literature were used ( 22 latvian language, 4 foreign language) Keywords: adaptation, contact, needs of children, sense of safety, play.
Promoting the adaptation of 1.5 - 3-year-olds to a preschool education institution
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; adaptācija; saskarsme; bērnu vajadzības; drošības izjūta; rotaļa