SAP Screen Personas - lietotāja grafiskās vides personalizācijas rīks - Šarapovs, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī darba ietvaros tika apskatītas SAP Screen Personas rīka piedāvātās iespējas, ar kuru palīdzību ir paredzēts veikt grafiskās vides personalizēšanu lietotāju vajadzībām ar mērķi palielināt darba produktivitāti. SAP Screen Personas rīks tika apskatīts gan no lietotāja, gan no izstrādātāja puses. Darbā tika sniegta informācija par SAP Screen Personas rīka funkcionalitāti un tās realizēšanu. Tika izveidots detalizēts apraksts par galvenajām SAP Screen Personas rīka sadaļām – grafiskās vides redaktoru, dizainēšanu, skriptēšanu. Darbs ir balstīts gan uz dažādiem informācijas avotiem, gan SAP Screen Personas 3.0 un 3.1. rīka apskati un analizēšanu, šo rīku pirmkoda izpēti, gan darba autora tiešo pieredzi un ieguldījumu šo rīku izstrādē un pilnveidošanā.

In this thesis were reviewed offered opportunities of SAP Screen Personas tool, which aim is achieve higher productivity through personalization of user interface. SAP Screen Personas tool were reviewed from user perspective and also developer perspective. The thesis provides information about the SAP Screen Personas tool functionality and its implementation. In the thesis were created a detailed description of the main SAP Screen Personas sections - editor, theming, scripting. The thesis is based on a variety of information sources, reviewing SAP Screen Personas 3.0 and 3.1. tools and its source code, author’s experience and the contribution in the development and improvement of this tools.
SAP Screen Personas – graphical user interface personalization tool
Keywords: Datorzinātne; SAP Screen Personas; Personas grafiskās vides redaktors; Personas dizainēšana; Personas skriptēšana