Projekts: Uzņēmuma “Latvian Financial Group” dibināšana - Vasiļkovs, Iļja (Latvijas Universitāte, 2025)
Biznesa projekts “Latvian Financial Group” pārstāv mūsdienīgu un daudzsološu ieceri grāmatvedības ārpakalpojumu nozarē. Tā pamatā ir ideja par personalizētu, klientam pielāgotu pieeju, kas kontrastē ar bieži sastopamo anonīmo un standartizēto apkalpošanu. Uzņēmums piedāvās individuālu grāmatvedi katram klientam un nodrošinās regulāru atgriezenisko saiti, tādējādi veidojot uzticamas attiecības un nodrošinot augstu atbildības līmeni par sniegtajiem pakalpojumiem. Tā vietā, lai izmantotu klasisko pieeju ar vienreizējiem rēķiniem, uzņēmums ieviesīs abonēšanas sistēmu – klienti maksās fiksētu maksu mēnesī par noteiktu pakalpojumu komplektu, kas padarīs izmaksas pārskatāmas, prognozējamas un vieglāk kontrolējamas, it īpaši mazajiem uzņēmumiem. Svarīgs aspekts būs digitālo risinājumu ieviešana – dokumentu aprite notiks attālināti, izmantojot mākoņplatformas un e-pārskatu sistēmas. Vienlaikus uzņēmums nezaudēs saikni ar klientu – komunikācija un konsultācijas būs pieejamas dažādos ērtos veidos. Papildus tam uzņēmums piedāvās specializētus risinājumus noteiktām nišām, piemēram, kriptovalūtu segmentam, kur nepieciešamas padziļinātas zināšanas par mainīgu regulējumu un nodokļu specifiku. Tāpat tiks ieviests arī finanšu trenera pakalpojums – klients saņems regulāru finanšu analīzi un ieteikumus biznesa lēmumu pieņemšanai, kas pārsniedz tradicionālās grāmatvedības funkcijas. Šāds pakalpojumu portfelis ļaus uzņēmumam ieņemt unikālu pozīciju tirgū, apvienojot tehnoloģijas, elastību un uzmanību klientu vajadzībām.

The business project "Latvian Financial Group" represents a modern and promising initiative within the accounting outsourcing industry. It is based on the concept of a personalized, client-centric approach, contrasting with the often impersonal and standardized service models. The company will assign a dedicated accountant to each client, ensuring regular feedback and fostering strong, trustworthy relationships, while maintaining a high level of accountability for the provided services. Instead of the traditional one-time billing approach, the company will introduce a subscription-based system, where clients pay a fixed monthly fee for a predefined set of services. This structure will provide clear, predictable, and manageable costs, particularly beneficial for small businesses. A key aspect of the business will be the implementation of digital solutions, allowing remote document processing via cloud platforms and e-reporting systems. Despite the digital operations, client communication and consultations will remain accessible through multiple convenient channels. Additionally, the company will offer specialized solutions for niche markets, such as the cryptocurrency sector, where in-depth knowledge of evolving regulations and tax specifics is essential. Moreover, the company will introduce a financial coaching service, where clients will receive regular financial analysis and strategic recommendations, expanding beyond traditional accounting functions. This comprehensive service portfolio will enable the company to establish a unique market position, combining technology, flexibility, and customer-oriented service.
Project: Establishment of the company “Latvian Financial Group”
Keywords: Finanses un kredīts; grāmatvedības ārpakalpojumi; finanšu plānošana; abonēšanas modelis; kriptovalūtas grāmatvedība