Vācu civilās pārvaldes ekonomiskā politika okupētajā Latvijā 1941.-1944. - Kalniņš, Reinis (Latvijas Universitāte, 2014)
Promocijas darbā „Vācu civilās pārvaldes ekonomiskā politika okupētajā Latvijā 1941 – 1944” tiek pētīta vācu ekonomiskā politika Latvijas ģenerālapgabalā, vācu civilās okupācijas pārvaldes pastāvēšanas laikam nosakot pētījuma hronoloģisko ietvaru. Darba galvenā uzmanība tiek pievērsta okupācijas varas saimnieciskai koncepcijai un tās izpausmēm ekonomikā, tostarp lauksaimniecības politikā, ilgstošajā reprivatizācijas jautājumā, rūpniecībā. Skatīta tiek arī Latvijas Zemes pašpārvaldes loma ekonomiskajos procesos, Latvijas iedzīvotāju iesaistīšana sabiedriskajos darbos, gūstekņu nodarbināšana un to kopējā nozīme ekonomikā, kā arī Latvijas iedzīvotāju attieksme pret okupācijas varu saimniecisko jautājumu kontekstā. Salīdzinošā formā tiek skatīts jautājums par kopējo un atšķirīgo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ģenerālapgabalu ekonomikā.

Doctoral thesis „Economic policy of German civil administration in occupied Latvia 1941 – 1944” investigates German economic policy in General District of Latvia, whereby the timeframe of German civil administrations existence, sets the chronological borders of the research. Particular attention in the thesis is paid to the economic conception of German representatives and its manifestation in the economy, including in agricultural policy, lengthy reprivatisation process and industry. Also the role of Latvian Self-government in the economy is discussed. Other topics include involvement of Latvian population in public work and their attitude towards Germans. German economic policy in Latvia, Estonia and Lithuania is comparatively analysed searching for similarities and differences.
Economic policy of German civil administration in occupied Latvia 1941 - 1944
Keywords: Vēsture; Latvijas vēsture; Ekonomiskais stāvoklis - Latvija (1941-1945); 2. Pasaules karš; Vācu okupācija, 1941-1944 (Latvija); History; Economic conditions,1945-1955 (Latvia); German occupation, 1941-1944 (Latvia); 2nd World War