Lineāras mērķa funkcijas optimizācija pie pseidolineāriem nosacījumiem - Lāma, Reinis (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā aprakstītas vairākas optimizācijas problēmas ar dažādām pseidolineārām nosacījumu sistēmām un to pētīšanas vēsture. Pamatoti summas-minimuma nosacījumu sistēmas minimālā atrisinājuma eksistences un unitātes nosacījumi. Definēti pseidominimāli indeksi un aprakstīts to aprēķināšanas algoritms. Kā arī aprakstīts algoritms lineāras funkcijas optimizēšanai pie summas-minimuma nosacījumiem, izmantojot pseidominimālos indeksus. Abi algoritmi ilustrēti ar piemēriem.

In this paper, we consider optimizing objective functions subject to pseudo-linear inequalities. We describe the existence and uniqueness conditions for a minimal solution of a pseudo-linear addition-min type inequality system. Furthermore, we consider pseudo-minimal indexes and their finding algorithm. We also describe another algorithm for optimizing a linear objective function subject to system of inequalities with addition-min composition using pseudo-minimal indexes. Both algorithms are illustrated by examples.
Optimizing a linear objective function subject to pseudo-linear constraints
Keywords: Matemātika; optimizācijas uzdevums; lineāra mērķa funkcija; summas-minimuma nosacījumi; pseidominimālie indeksi