Dažādu paaudžu kopīgais un atšķirīgais sociālo tīklu lietojumā: Draugiem.lv un Facebook.com analīze - Viškere, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma: „Dažādu paaudžu kopīgais un atšķirīgais sociālo tīklu lietojumā: Draugiem.lv un Facebook.com analīze.” Pētījuma problēma: ņemot vērā atšķirīgos skaidrojumus gan paaudžu koncepta interpretācijā akadēmiskajā vidē, gan tiešsaistes sociālo tīklu lomas pieaugumu cilvēku socializēšanās sfērā, autore izvēlējās veikt pētījumu par dažādu paaudžu kopīgajām un atšķirīgajām iezīmēm sociālo tīklu lietojumā Latvijā. Pētījuma mērķis: noskaidrot un izpētīt atšķirīgās un kopīgās dažādu paaudžu sociālo tīklu lietojumu draugiem.lv un facebook.com, noteikt dažādu paaudžu auditorijas sociālo tīklu lietošanas īpatnības, paradumus un motīvus. Pētījuma metodoloģija: anketēšana, dziļās intervijas.

The theme of bachelor thesis: „Similarities and differences of the use of social networks by different generations: analysis Draugiem.lv and Facebook.com.” The research problem: Due to different explanations of both generations in the interpretation of the concept in the academic environment and the online social networks increased role of human socialization sphere, the author chose to conduct a study on the intergenerational common and different features of social networking use in Latvia. The study aims: to clarify and explore the differences and similarities of different generations use social networking draugiem.lv and facebook.com, determine the audience of different generations use social networking features, patterns, and themes. Research methodology: questionnaires, in - depth interviews.
Similarities and differences of the use of social networks by different generations: analysis Draugiem.lv and Facebook.com
Keywords: Komunikācijas zinātne; dažādas paaudzes; paradumi; sociālie tīkli; digitālā plaisa; Facebook.com