Reģionālie tirdzniecības līgumi kā viens no Eiropas Savienības ekonomiskās diplomātijas instrumentiem - Brigmanis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs “Reģionālie tirdzniecības līgumi kā viens no Eiropas Savienības ekonomiskās diplomātijas instrumentiem” sniedz ieskatu un veic izpēti par Eiropas Savienības ekonomiskās diplomātijas lomu attiecībās starp Kanādu un ES par CETA. Attiecīgi darba gaitā tiek noskaidrota ES lielvaru Lielbritānijas, Vācijas, Francijas ietekme uz ES ekonomisko diplomātiju saistībā ar CETA. Bakalaura darbā tiek sniegta informācija par ekonomikās diplomātijas instrumentiem un ekonomiskās integrācijas teorijas attīstību, apskatīta reģionālo tirdzniecības līgumu attīstība un ES attieksme pret šiem līgumiem. Salīdzinoši tiek analizēts sarunu process starp ES un Kanādu par CETA, un noskaidrota lielvalstu ietekme uz sarunu procesu. Veikta izpēte un izstrādāti secinājumi, kas raksturo un pierāda tēmas ekanomiskās diplomātijas lomas nozīmi, aktualitāti un svarīgumu.

Bachelor paper “Regional trade agreements as one of the instruments of European Union’s economic diplomacy” explores and analyses Europeans Unions negations with Canada about CETA. Also determines if EU most powerful countries as Great Britain, Germany and France has impacted EU economic diplomacy in negations about CETA in their favour. This paper describes instruments of economic diplomacy and development of economic integration; furthermore, it consists of development of regional trade agreements and EU relations with these agreements. Lastly it describes EU’s role of economic diplomacy in talks with Canada about CETA and the impact of EU powerful countries on CETA
Regional Trade Agreements as one of the Instruments of European Union's Economic Diplomacy
Keywords: Ekonomika