Publisko tiesību tehniskā specifikācija - Vakarjuka, Natija (Latvijas Universitāte, 2015)
Šodien ir svarīgi noskaidrot, cik ekonomiskā dalībnieka sastādītais publiskā iepirkuma nolikums par būvdarbiem, piegādēm vai pakalpojumu iegādi atbilst Publisko iepirkumu likumā ietvertajiem regulējumiem un vai nolikumā ir nodrošināti un ievēroti šā likuma pamatprincipi. Nepareizi sastādīts publiskā iepirkuma nolikums sekmē ēnu ekonomikas attīstīšanu un tirgus ekonomikas pamatprincipu izkropļošanu. Šī bakalaura darba ietvaros tiek pētīts publiskā iepirkuma tehniskās specifikācijas nosacījumu tiesiskais regulējums, pamatprincipu nodrošināšanas iespējas, praksē biežāk sastopamās problēmas, likumsakarības un problēmu cēloņi, kā arī saskatīt radīto problēmu sekas un piedāvāt risinājumus. Pētījuma darbā tika apskatīta arī institūta vēsturiskās attīstības posms. Sadaļā “Secinājumi” tika apkopoti darba gaitā sasniegtie rezultāti un to risinājumi.

Today, it is important to find out how to issued an economic public procurement regulations for works, supplies or services corresponding to the purchase of the Public Procurement Act includes regulations and whether the regulations are in place and complied with the basic principles of the law. Incorrectly compiled by public procurement regulations contribute to the development of the shadow economy and distort the basic principles of the market economy. This bachelor thesis examines public procurement technical specifications provided the legal framework guaranteeing the basic principles as possible, in practice, the most common problems, regularities and causes of the problem, as well as to see the problems caused by the consequences and propose solutions. The research work was also covered in the Institute of historical stages of development. "Conclusions" were summarized the results achieved during the work and its solutions.
Technical specification in Public procurement
Keywords: Juridiskā zinātne; publiskais iepirkums; nolikums; tehniskā specifikācija; principi