Paaudžu sadarbība Septītās dienas Adventistu Rīgas 1.draudzē - Āriņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2013)
Izstrādātā bakalaura darba mērķis ir izpētīt paaudžu sadarbību Septītās dienas Adventistu Rīgas 1. draudzē. Pētījuma teorētiskais pamatojums galvenokārt balstīts uz G. Makintoša, K. Manheima un A. Komteres paaudžu pētījumiem, A. Bandura sociālo mācīšanas teoriju un J. Lintona sociālo lomu teoriju. Pētijuma analītika un rezultāti ir balstīti uz deviņām daļēji strukturētām draudzes locekļu intervijām un vienas eksperta intervijas. Papildus veikts draudzes novērojums pusgada garumā un komunikāciju ar draudzes locekļiem. Tiek secināts, ka paaudzes draudzē sadarbojas. Izpratne par draudzes aktivitāšu norisi dažkārt ir atšķirīga. Pētījuma rezultāti parāda, ka visizteiktāk paaudžu dažādie uzskati novērojami tieši dievkalpojuma norises kontekstā. Atslēgvārdi: paaudžu sadarbība, adventisti, paaudzes draudzē, paaudžu uzskati

The purpose of this Bachelor thesis is to investigate cooperation among generations in Riga 1st Adventist congregation. Theoretical substantiation of this study predominantly is based on G. McIntosh, K. Manheim and A. Kompter generation research, A. Bandura and J. Linton social theories. Analytics and results of the research are obtained from nine partly structured church member interviews and one expert interview. Additionally research data has is collected through church observation within six month period and communication with chruch members. It is concluded that there is cooperation among generations. The results of reaserch reveals that diference in generation opinions can be observed within church service context. Keywords: cooperation among generations, adventists, generations in church, opinions of generations
Coorperation among generations in Riga 1st Adventist congregation
Keywords: Socioloģija