Gu Sanga personīgās pieredzes atspoguļojums dzejoļu izlasē “Vienatnē ar sevi” - Gaile, Paula (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darba nosaukums ir “Gu Sanga personīgās pieredzes atspoguļojums dzejoļu izlasē “Vienatnē ar sevi””. Darbā tiek apskatītas korejiešu modernisma dzejas vadmotīvi un raksturīgās iezīmes 40. -60. gados; Gu Sanga biogrāfijas ieskats un dzejoļu izlases “Vienatnē ar sevi” analīze. Darba mērķis ir analizēt kā Gu Sanga dzeja atspoguļo korejiešu tradicionālo un kultūras vērtību realitāti caur autora personīgās pieredzes prizmu. Tēmas aktualitāte ir saistīta ņemot vēra citu tautu ietekmi uz Koreju. Korejiešu dzejā caur simbolismu, vēsturiskiem notikumiem un kultūras aspektu, var attēlot korejiešu tradicionālās vērtības, dzeju padarot par vērtīgu uzziņas un kultūras izpētes avotu. Korejiešu dzeja kļūst atpazīstamāka pasaulē, bet tā nav tik izpētīta kā literatūra. Šajā darbā iekļautā informācija var tikt uzskatīta kā korejiešu dzejas jaunu skatu punktu atklāšanu, kurā tiek apskatīta Korejas vēstures; tradicionālās un kultūras vērtības. Veiktais secinājums ir tāds, ka Gu Sanga dzejā spilgti izteikta ir rakstnieka personīgā dzīves pieredze. Bakalaura darba autore secina, ka Gu Sanga dzejoļos tika parādītas korejiešu tradicionālo un kultūras vērtību realitāte caur autora personīgās pieredzes prizmu. Darbā atspoguļotās korejiešu tradicionālo un kultūras vērtību realitāte tika atspoguļota ne tikai tiešā veidā, bet arī caur simbolisma, vēstures notikumu un citu kultūras aspektu rezultātā. Darbs ir sadalīts 2.daļās.Katrā daļā 3-4.nodaļas.Pirmajā daļā tiek aprakstītas korejiešu modernisma dzejas vadmotīvi un raksturīgās iezīmes 40.-60.gados.Otrajā daļā tiek aprakstīts ieskats Gu Sanga biogrāfijā. Šajā daļā sākot no 2 nodaļas tiek analīzēti Gu Sanga dzejoļu izlases “Vienatnē ar sevi” dzejoļi. Darba garums ir 40.lapaspuses.

This topic of this bachelor’s thesis is “Reflection of Gu Sang’s Personal Experience in the Collection of Poems “Alone With Myself””. This theses looks at the guiding motives and characteristic features of Korean modernist poetry in the 1940s-1960s ,an insight into Gu Sang’s biography and analysis of the collection of poems “Alone with myself”. The purpose of this thesis is to analyze how Gu Sang’s poetry reflects the reality of korean traditional and cultural values through the prism of the author’s personal experience. The relevence of this thesis is related to influence of other nations of Korea. Korean poetry can depict korean traditional values through symbolism, historical events and cultural aspect, making poetry a valuable source of refrerence and cultural ecploration. Korean poetry is ecoming more recognisable in the world, but it is not as researched as literature. The information included in this work can be seen as discovery if new viewpoints of korean poetry, which examines korean history, traditional and cultural values. The conclusion is that Gu Sang’s poetry highlights the writer’s personal experience. The author of bachelor’s thesis concludes that Gu Sang’s poems showed the reality of kroean traditional and cultural values through the prism of the author’s personal experience. The reality of korean traditional and cultural values reflected in the work were reflected not only directly, but also through symbolism, historical events and other cultural aspects. The thesis is divided into 2 parts. Each part has 3 - 4 chapters. The first part describes the guiding motives and characteristics of korean modernist poetry in 1940s - 1960s. The second part describes an insight into Gu Sang’s biography. In this part from second chapter is analyses of Gu Sang’s collection of poems “Alone with myself”. The thesis consists of 40 pages.
Reflection of Gu Sang’s Personal Experience in the Collection of Poems “Alone With Myself”
Keywords: Āzijas studijas; Korejiešu valoda; Korejiešu dzeja; Dzejas analīze; Dzejas analīzes metodes; Dzejas analīzes izpratne