Fiziskās personas grāmatvedības uzskaite un nodokļi - Jaroslavska, Līga (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba tēma ir fizisko personu grāmatvedības uzskaite un nodokļi. Galvenais mērķis ir apkopot informāciju par fizisko personu grāmatvedību un ar kādiem saimnieciskās darbības veidiem var nodarboties fiziska persona. Darbam ir četras nodaļas. Pirmajā nodaļā rakstīts par saimnieciskās darbības veicēju statusiem, otrajā – par nodokļiem, kas attiecas uz fiziskām personām, trešajā – par grāmatvedības uzskaiti, kāda jākārto saimnieciskās darbības veicējiem. Ceturtajā nodaļā ir par socioloģiskā pētījuma rezultātiem. Darbā ievietotas 16 tabulas un 16 attēli. Informācija iegūta galvenokārt no normatīvajiem aktiem. Autore secināja, ka saimniecisko darbību ir vienkārši organizēt, ja maksā fiksēto nodokļa likmi un nav jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis. Pielikumā ievietotas deklarācijas un citas veidlapas. Atslēgvārdi: fiziskas personas, pašnodarbinātas personas, saimnieciskā darbība.

Works theme is physical person accounting and taxes. The central aim is to summarize information about physical person accounting and which economic activities can be engaged physical person. Work has four sections. In first section has written about economic activities performer status, second – about accounting, what organize economic activities performers work. In fours section is about sociological research results. In work has been placed 16 tables and 16 pictures. Information mainly achieved from laws and regulations. Authoress deduced that economic activity is easy to organize, if pays stated tax rate and there is no need to pay value added tax. In addition is placed declaration and other blanks. Keywords: physical person, self – employed person, economic activity.
Physical person acounting and taxes
Keywords: Ekonomika