Ziņu saturs LR1, LTV1 un LSM interneta ziņu portālā: salīdzinošā analīze - Zonne, Daina (Latvijas Universitāte, 2013)
Akadēmiskajā bakalaura darbā „Ziņu saturs LR1, LTV1 un LSM interneta ziņu portālā: salīdzinošā analīze” mērķis ir salīdzināt ziņu saturu Latvijas tradicionālajos sabiedriskajos medijos (televīzija, radio) ar Latvijas sabiedriskā medija interneta portālā esošo ziņu saturu. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām – teorētiskās, metodoloģiskās un pētnieciskās daļas. Teorētiskajā daļā ir aprakstīts par apraides veidošanos un vēsturi, sabiedriskajiem un komerciālajiem medijiem, internetu un ziņu portāliem. Metodoloģijas daļā ir aprakstīts, kas ir kvantitatīvā kontentanalīze, fokusa grupas intervijas, un aptauja kā strukturēta intervija. Pētnieciskajā daļā ietilpst ziņu satura pētījums, veikta aptauja kā strukturēta intervija, kā arī fokusa grupas intervija, noskaidrojot viņu viedokli un lietošanas paradumus saistībā ar sabiedriskajiem medijiem un ziņām. Atslēgas vārdi: apraide, sabiedriskais medijs, televīzija, radio, ziņas, internets, Latvija

The bachelor academic thesis "News Content LR1, LTV1 and LSM online news portal: a comparative analysis" is to compare the content of the news Latvian traditional public media (television, radio) to the Latvian public media web portal of the news content. The bachelor thesis consists of three parts - the theoretical, methodological and research components. The theoretical part describes how the formation and history of broadcasting, public and commercial media and Internet news sites. The methodological part describes the quantitative content analysis, focus group interviews and a questionnaire as a structured interview. In the research part of the news content research, survey and structured interview and focus group interview, finding out their opinions and habits of the public media and news. Keywords: broadcasting, public media, television, radio, news, internet, Latvia
News Content LR1, LTV1 and LSM online news portal: a comparative analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne