Sitiena precizitātes pilnveidošana 14 - 15 gadīgiem futbolistiem - Mihadjuks, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī darba mērķis ir pētīt un analizēt futbola sitienu precizitātes pilnveides iespējas 14 – 15 gadus veciem futbolistiem. Kopumā 16 audzēkņi tika sadalīti divās grupās, kuru treniņi tika plānoti un organizēti izmantojot dažādas metodes. Mērķis ir izveidot vingrinājumu kompleksu, kas sekmēs futbolistu sitiena kvalitātes izaugsmi. Pētot un analizējot jauniešu fiziskos, psiholoģiskos, tehniku ietekmējošos faktorus, pielāgot speciālos vingrinājumus un treniņprocesu sacensību periodā, tā, lai tas neietekmē sacensību mikro ciklu. Darbs sastāv no ievada, divām nodaļām, astoņām apakšnodaļām, secinājumiem. Pirmajā nodaļā ir analizēts, jauniešu fiziskās īpašības, futbola sitiena tehnika un sitiena veidi, kā arī ietekmējošie faktori uz sitienu futbolā. Otrajā nodaļā pētīti un aprobēti kontrolvingrinājumi uz kuriem ir balstīti pētījuma rezultāti un secinājumi. Šajā nodaļā ir parādīti futbola sitienu vingrinājumi, kuru mērķis ir uzlabot futbolistu sitiena precizitāti. FK Tukums 2000/TSS komandas sacensību mikro cikli un kā tie tika pielāgoti šim pētījumam. Darba apjoms: 41 lapaspuses un tas ietver 10 attēlus, 5 tabulas, 13 literatūras avotus, 6 pielikumus. Atslēgas vārdi: futbols, vingrinājumu kopums, futbola sitiens, treniņ cikli, kontrolvingrinājumi

The aim of this work was to investigate and improve the accuracy of a football kick in a youth team. The players are 14-15 years old, 16 people were divided into two group sthat will work according to a different method. The goal is to create a set of exercises that will increase the quality of football players shots on goal. By researching and analyzing the physical, psychological, technical influencing factors of young people, plan was to find special exercises and adjust them in the training process during the competition period, so that it does not strongly affect the micro cycle of the competition period. The work consists of an introduction, two chapters, eight subsections, conclusions. The first chapte ris a theoretical study, which analyzes the physical characteristics of young people, the technique and types of kicks, as well as the factors in fluencing kicks in football. In the second chapter are studied and tested control exercise on which the research results and conclusions are based. This section shows football kicking exercises that aim is to improve the accuracy of football players' shots, FK Tukums 2000 / TSS team competition period micro cycles and how they were adapted to this study. Work consists 41 pages and includes 10 pictures, 5 tables, 13 references, 6 attachments. Keywords: football, set of exercises, soccer kick, training cycles, control tests.
Improving the accuracy of a football shot for 14 - 15 year old football players
Keywords: Sporta zinātne; futbols; vingrinājumu kopums; futbola sitiens; treniņ cikli; kontrolvingrinājumi