R.Blaumaņa noveļu dramatizējumi latviešu teātrī (2010-2020) - Vucena, Paula (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā ir aplūkoti Rūdolfa Blaumaņa noveļu dramatizējumi un iestudējumi Latvijas teātros laika posmā no 2010.gada līdz 2020.gadam. Kopā tika analizēti septiņi dažādi dramatizējumi un iestudējumi, un veikta analīze četrām R.Blaumaņa novelēm un vienam stāstam. Bakalaura darba mērķis ir izprast, kādas ir R.Blaumaņa noveļu dramatizējumu un iestudējumu tendences pēdējā desmitgadē latviešu teātrī. Darba pētniecisko pamatu veido dramatizējumu un iestudējumu analīze, savukārt teorētisko materiālu veido zinātniskie raksti un izrāžu recenzijas. Bakalaura darbā ir izpētītas galvenās tendences R.Blaumaņa noveļu dramatizējumos un iestudējumos pēdējā desmitgadē.

Bachelor thesis studies dramatizations and stagings of Rudolfs Blaumanis short stories in the time period from 2010 to 2020. Altogether were analysed seven different dramatizations and stagings, also five short stories by R.Blaumanis were examined. The main purpose of research is to understand, which tendencies were used in dramatizations and stagings of R.Blaumanis short stories in last ten years. Explorative part of the research are made of dramatizations and stagings analyses. Scientific articles and play reviews were used as the source of the theoretical material. The main tendencies of dramatizations and stagings of R.Blaumanis short stories are marked out in this bachelor thesis.
Dramatization of R.Blaumanis short stories in Latvian theater (2010-2020)
Keywords: Filoloģija; Rūdolfs Blaumanis; noveles; dramatizējums; teātris