Antisemītiskais diskurss interneta komentāros: ziņu portāls "delfi.lv" - Vīnkalna, Annija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā “Antisemītiskais diskurss interneta komentāros: ziņu portāls “delfi.lv”” pētīts, kādas negatīvas ebreju sociālās reprezentācijas pastāv Latvijas interneta komentētāju vidē. Tas ir pirmais pētījums, kas pievērsies aizspriedumiem, kas radušies pēc Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas, un antisemītisma izpausmēm interneta vidē. Pētījums papildina zināšanas par antisemītismu Latvijā, kā arī identificē jaunākās tendences. Darba teorētiskās bāzes pamatā ir Serža Moskoviči sociālo reprezentāciju teorija. Pētījums veikts pēc īpaši izstrādātas metodoloģijas – sociālo reprezentāciju enkurošanas modelis. Rezultātā iegūti unikāli dati par antisemītisma tendencēm latviešu interneta komentētāju vidē. Atslēgas vārdi: antisemītisms, interneta pētniecība, sociālo reprezentāciju teorija, naida runa.

The bachelor’s thesis “Anti-semitic discourse in the Internet commentary: news portal “delfi.lv”” explores what negative social representations of the Jewish people shared within the Latvian internet commentary community. It is the first research paper dedicated to prejudice that has emerged after regaining the indepence of the Republic of Latvia and anti-semitic discourse in the Latvian Internet community. The thesis widens the knowledge about anti-semitism in Latvia and also identifies the latest trends. Serge Moscovici’s social representations theory is the theoretic base of this thesis. The research is conducted using customized methodology – the model of anchoring social representations – to gather unique data about the latest trends of antisemitism. Keywords: anti-semitism, Internet research, social representations theory, hate speech.
Anti-semitic discourse in the Internet commentary: news portal "delfi.lv"
Keywords: Komunikācijas zinātne