Līdzestība ārstēšanā pacientiem ar perifēro artēriju okluzīvām saslimšanām - Ozola, Ieva (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Līdzestība ārstēšanā pacientiem ar perifēro artēriju okluzīvām saslimšanām”. Darbs sastāv no 41 lappusēm, 6 attēliem, 1 tabulas un 6 pielikumiem. Pētījuma mērķis ir noskaidrot pacientu līdzestību perifēro artēriju okluzīvo saslimšanu ārstēšanā. Pētījumā izmantota kvantitatīvā pētniecības metode – aptaujas anketa. Pētījumam izvirzīta hipotēze – pacientu ar perifēro artēriju okluzīvo saslimšanu līdzestība ārstēšanas procesā ir daļēji apmierinoša. Pacienti ir līdzestīgi medikamentozai terapijai, bet nevēlas mainīt dzīvesveida un uztura paradumus. Bakalaura darbam izvirzītā hipotēze, ka perifēro artēriju okluzīvo saslimšanu pacientu līdzestība ir daļēja – pacienti ir līdzestīgi medikamentozai terapijai, bet nevēlas mainīt savu dzīvesveidu un paradumus, ir apstiprinājusies. Atslēgas vārdi: līdzestība; perifēro artēriju okluzīvās slimības. Darbam izmantoti 40 literatūras avoti.

The topic of the thesis is " Compliance in the treatment of patients with peripheral arterial occlusive diseases ". The work consists of 41 pages, 6 figures, 1 table, 6 appendixes. The aim of the study is to determine the compliance of patients in the treatment of occlusive diseases of the peripheric arteries. The aim of the study is to identify patients' coesticity in the treatment of peripheral arterial occlusive diseases. The study uses a quantitative research method – questionnaire. The study has a hypothesis that co-existence of occlusive disease in patients with peripheral artery diseases has partly satisfactory in treatment process. Patients are co-essential for treatment, but do not want to change their lifestyle and nutritional habits. The hypothesis that peripheral arterial occlusive disease patients are partial – patients are co-essential for treatment but do not want to change their lifestules and habits has been confirmed. Key words: compliance; peripheral arteries occlusive diseases. 40 sources of literature have been used for work.
Compliance in the treatment of patients with peripheral arterial occlusive diseases
Keywords: Medicīna; līdzestība; perifēro artēriju okluzīvās slimības; compliance; peripheral arteries occlusive diseases