Baltijas līzinga tirgus izpēte - Tomsons, Ronalds (Latvijas Universitāte, 2016)
Līzings ir finanšu instruments, kas darbojas kā alternatīva kredītam, tā nozīmība ekonomiskajā sistēma ik gadu pieaug. Tomēr līzinga tirgū pastāv arī nepilnības un īpatnības kas raksturīgas tikai līzinga darījumam. Bakalaura darba tēma: Baltijas līzinga tirgus izpēte Autors: Ronalds Tomsons Bakalaura darba mērķis: izpētīt līzinga teorētisko un tiesisko bāzi, kā arī analizēt un salīdzināt Baltijas valstu līzinga tirgus izmērus un tendences, iegūtos rezultātus apkopojot secinājumos, kā arī izsakot atsevišķus priekšlikumus Baltijas līzinga tirgus uzlabošanā. Lai sasniegtu darbā izvirzīto mērķi tika analizēta līzinga būtība zinātniskajā un speciālajā literatūrā, kā arī tika noskaidrota līzinga noformēšanas kārtība un tās īpatnības, noteikts tiesiskais raksturojums, kā arī izvirzītas līzinga priekšrocības un trūkumi. Tika analizēta Baltijas līzinga tirgus dinamika kā arī noteiktas tirgus perspektīvas un izteikta tirgus prognoze. Nobeigumā tika apkopoti secinājumi un izteikti priekšlikumi līzinga tirgus attīstībai. Darba struktūra: Ievads, 3 nodaļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms: 68 lappuses, 26 attēli, 6 tabulas

Leasing is a financial instrument that is an alternative to credit, the importance of leasing in economic system is growing every year. However the leasing market has its imperfections that are only common in leasing transaction. Bachelor’s thesis: Baltic leasing market research Author: Ronalds Tomsons Aim of Bachelor’s : investigate leasing theoretical and legal basis as well analyze and compare the Baltic leasing market size and trends , summarizing the conclusions of the results , as well express some proposals for Baltic leasing market improvement . In order to achieve the objective of the bachelor, has been studied scientific and special literature, established the legeal nature of leasing, as well determine leasing atvanatages and disatvantages. Baltic leasing market dynamics were analyzed, as well as market perspectives and market forecast were expressed. At the end conclusions was drawn and proposals for market development was put forrward. Structure of Bachelor’s thesis: introduction, 3 chapters, conclusions and proposals. Bachelors’s thesis contain: 68 pages, 26 pictures, 6 tables.
Baltic leasing market research
Keywords: Ekonomika; Baltijas līzinga tirgus; līzinga tirgus; līzinga dinamika; līzinga darījums