Roberta Valzera “Fritz Kochers Aufsätze” kā modernisma romāns - Kīns, Jānis (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī Bakalaura tēma ir „Roberta Walsera “Fritz Kochers Aufsätze“ kā modernisma romāns“. Roberts Walsers ir viens no pazīstamākajiem Vācijas-Šveices raksniekiem, kurš savu popularitāti ieguva tikai 20. gadsimta otrajā pusē. Darba mērķis ir izpētīt vai Roberta Walsera literārais darbs var tikt saukts par modernisma romānu. Lai to izdarītu šinī darbā tiek apskatīts modernisma romāna teorētiskā daļa. Roberta Waslsera darbā ir atrodami elementi no modernisma romāna, piemēram, satura savienojošā „Es” lietošana, kas ir arī atrodams tādā darbā kā „Die Aufzeichnungen des Malte Laurids Brigge“ ko ir sarakstījis Reiners Maria Rilke.

The title of this Bachelor is „Robert Walser`s „Fritz Kochers Aufsätze” as a Modernism Novel“. Robert Walser is one of the best known German-Swiss writers, who became popular only in second half of the 20Th century. The aim of this paper is to explore if we can label Robert Walser`s literary work (“Fritz Kochers Aufsätze”) as Modernism novel. In order to do that, this paper contains a theoretical research about Modernism novels. In Walsers work can be found several elements of Modernism novels. For example, content holding „I“ which can be found in such work like “Die Aufzeichnungen des Malte Laurids Brigge“ from Reiner Maria Rilke.
Robert Walsers “Fritz Kochers Aufsätze” as a modernism novel
Keywords: Vācu filoloģija