Tautas rotaļas priekštata sekmēšanai par tradicionāliem svētkiem vecākajā grupā pirmsskolā - Vāne, Ieva (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba nosaukums: Tautas rotaļas priekšstata sekmēšanai par tradicionāliem svētkiem vecākajā grupā pirmsskolā. Darba autore: Ieva Vāne. Zin. vadītāja: Dr.paed. Gunta Siliņa-Jasjukeviča. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā autore ir teorētiski analizējusi pieejamo literatūru par latviešu tradicionālajiem gadskārtu svētkiem un par bērnu vecumposma īpatnībām. Otrajā daļā ir veikts pētījums Pūres pirmsskolas izglītības iestādē “X”. Pētījumā ir izvērtētas bērnu zināšanas pirms un pēc par gadskārtu svētkiem – Lieldienām. Kvalifikācijas darba beigu daļā ir izstrādāti secinājumi. Darba apjoms: 38 lpp.,19 attēli, 3 tabulas, 26 izmantotie literatūras avoti, 3 pielikumi. Darba pētāmais jautājums: Kā izmantot tautas rotaļas, lai sekmētu bērna priekšstatu par tradicionālajiem svētkiem vecākajā pirmsskolas grupā? Atslēgvārdi: tautas rotaļas, tradicionālie svētki, pirmsskola.

Title of work:Traditional gamesfor promote the image of children about traditional festivities in the oldest group of preschools. Author of the work:Ieva Vane Head of qualification work:Dr.paed. GuntaSilina-Jasjukevica Qualification work consist of two parts. In the first part, author of the work has theoretically analysed available literature about - Latvian traditional festivities and peculiarities of the age of children. In the second part of the work is research based on results of Pures preschool “X”. The research evaluates children's early knowledge and after knowledge about Latvian traditional festivity – Easter. In the last part of the work did drawn conclusions. Qualification work consist of 38 pages, 19 pictures, 3 tables, 26 sources of used literature, 3 annexes. Researched question of the work: How to use traditional games for promote the image of children about traditional festivities in the oldest group of preschools? Keywords:traditional games, traditional festivities, preschool.
Traditional gamesfor promote the image of children about traditional festivities in the oldest group of preschools
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; tautas rotaļas; tradicionālie svētki; pirmsskola; bērnu priekštats; spēles