Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem - Gaitniece, Līga Terēza (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba nosaukums ir ‘’Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem’’. Darbs sastāv no anotācijas, ievada, četrām daļām, secinājumiem un izmantotās literatūras saraksta. Darbā sasniedzamie uzdevumi ir Latvijas likumdošanas izpēte saistībā ar cietsirdību pret dzīvniekiem un piemērojamo atbildību. Pirmajā daļā aplūkota vēstures attīstība dzīvnieku tiesību jomā Latvijā, kā arī dzīvnieku iedalījums likuma kontekstā. Otrajā daļā tiek veikta padziļināta jēdziena izpēte. Darba trešajā daļā ir analizēts noziedzīga nodarījumu sastāvs, un ceturtajā daļā ārvalstu likumu salīdzinājums, kam seko darba gaitā izdarītie secinājumi.

Bachelor thesis ‘’Cruelty against animals’’ consists of annotation, introduction, four chapters, conclusion and references. Research paper goal is to analyse Latvian legislative system related to cruelty against animals and the applicable liability. The first chapter focuses on the history of the development of animal rights in Latvia, also categorizing animals by law. In the second chapter the concept of cruelty against animals is being researched. In the third chapter criminal offenses are being analysed and compared to foreign law, followed by conclusions.
Cruelty against animals
Keywords: Juridiskā zinātne; dzīvnieks; cietsirdība; sods; krimināltiesības