Mazbērnu adaptācijas sekmēšana pirmsskolas izglītības iestādē, izmantojot kustību rotaļas - Dzalbe, Silvija (Latvijas Universitāte, 2013)
Kvalifikācijas darba temats ir „Mazbērnu adaptācijas sekmēšana pirmsskolas izglītības iestādē, izmantojot kustību rotaļas”. Kvalifikācijas darba mērķis ir izzināt kustību rotaļu iespējas mazbērnu adaptācijas sekmēšanā pirmsskolas izglītības iestādē. Kvalifikācijas darba izstrādes procesā tika izmantotas tādas pētīšanas metodes, kā avotu un literatūras analīze, pedagoģiskā novērošana, pētījuma dokumentu analīze. Kvalifikācijas darba pirmajā nodaļā ir atklāts mazbērnu adaptācijas procesa jēdziens, tā būtība un iezīmes. Kvalifikācijas darba otrajā nodaļā ir raksturota kustību rotaļu būtība, nosacījumi un nozīme mazbērnu adaptācijas procesā. Kvalifikācijas darba trešajā nodaļā ir analizēts praktiskais pētījums par kustību rotaļām kā mazbērnu adaptācijas sekmētājām. Atslēgvārdi: mazbērns, adaptācija, pirmsskolas izglītības iestāde, kustību rotaļa.

The title of qualification paper is „Encouraging Infants Adaption Process in Primary Education Institution by Using Movement Games”. The purpose of this qualification paper is to inquire matter of the movement game opportunities in the process of infants adaption in primary education institution. During the development process of the qualification paper were used several research methods, such as source and literature analysis, pedagogical observation, research documents analysis. In the 1st chapter of qualification paper the concept of infants development process, its essence and features is revealed In the 2nd chapter of qualification paper is described the essence, terms and significance of the movement games in infants adaption process. In the 3rd chapter of the qualification paper practical research about movement gaumes as infants encouragement is analysed. Key words: infant, adaptation, primary education institution, movement game.
Encouraging Infants Adaption Process in Primary Education Institution by Using Movement Games
Keywords: Pedagoģija