NBS karavīru motivācija dienēt Hercberga duālo faktoru motivācijas teorijas skatījumā - Andrijausks, Arvīds (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī darba galvenais uzdevums ir apskatīt Latvijas NBS karavīru motīvus dienēt un interpretēt to caur Frederika Hecberga „duālo faktoru” teoriju. Karavīru motivācija un motivāciju galvenie ietekmējošie faktori tiek noskaidroti ar daļēji strukturēto interviju un ranga tabulas (kuras vienības ir ņemtas no 2007.gada „NBS karavīru dienesta motivācijas analīze un komplektēšanas ar personālu stratēģijas izstrāde” armijas projekta) palīdzību. Darbā tiek apskatīts motivācijas jēdziens, tā skaidrojums, duālo faktoru teorijas skatījumā, kas rezultātā secinājumos palīdz izprast karavīru motivējošos faktorus dienēt un rada labvēlīgu augsni turpmākai militārās motivācijas izpētei. Atslēgvārdi: NBS karavīri, motivācija, Hercbergs, „duālo faktoru teorija”, pozitīvie/negatīvie motivātori.

Main goal of this research is to view the Latvian NAF soldier motives to serve in military forces and to interpret it through the Frederick Herzberg’s "dual factor" theory. Soldiers' motivation and motivation as the factors are cleared by the semi-structured interviews and ranking table, which variables are taken from the 2007th motivation study of National armed forces. The paper examines concept of motivation and it’s interpretation through dual factor theory, that help’s understand the soldiers' motivational factors in conclusions and creates a favorable ground for further military motivation explorations. Keywords: NAF soldiers, motivation, Herzberg, "dual factor theory", positive / negative motivators.
NAF soldiers motivation to serve through Herzbergers dual factor motivational theory
Keywords: Socioloģija