Ētikas pamatprincipu ievērošana medicīnas personāla vidū intensīvās terapijas nodaļā - Ursuļana, Andželika (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir „Ētikas pamatprincipu ievērošana medicīnas personāla vidū intensīvās terapijas nodaļā”. Darba mērķis: noskaidrot, kādus ētikas pamatprincipus ievēro medicīnas personāls intensīvās terapijas nodaļā. Kā pētījuma metode tika izvēlēta kvalitatīvā pētīšanas metode, tās instrumentārijs- intervija. Pētījumā izvirzīto jautājumu analīze norāda uz to, ka intensīvās terapijas nodaļas veselības aprūpes speciālisti izprot un realizē ētikas pamatprincipus savā praksē. Atslēgas vārdi: autonomija, konfidencialitāte, nekaitēšana, laba darīšana, taisnīgums.

Thesis is „ Compliance with fundamental ethical principles for medical staff in the intensive care unit”. Thesis aims: find out what the basic principles of ethics followed by medical staff in the intensive care unit. As the research method was chosen in the qualitative research method, its tools-interview. The study raised the question analysis indicate that intensive care unit health care professionals understand and implement the basic principles of ethics in their practice. Keywords: autonomy, confidentiality, beneficence, nonmaleficence, justice.
Compliance with fundamental ethical principles for medical staff in the intensive care unit
Keywords: Medicīna