Pārliecība. Valoda, sabiedrība, politika - Druviete, Ina (LU Akadēmiskais apgāds, 2023)
Grāmatā "Pārliecība. Valoda, sabiedrība, politika" apkopotas Latvijas Universitātes profesores Inas Druvietes nozīmīgākās publikācijas, kas domātas plašam lasītāju lokam, tās tapušas laikā no 2010. gada līdz 2022. gadam. Raksti sniedz ieskatu valodniecības vēsturē, sociolingvistikā, valodas un sabiedrības attiecībās, Latvijas valodas politikas aktualitātēs, iezīmējot latviešu valodas lietojuma un attīstības problēmas un to iespējamos risinājumus. Šis rakstu krājums ir turpinājums iepriekšējai Inas Druvietes publikāciju kopai “Skatījums. Valoda, sabiedrība, politika” (Rīga: LU Akadēmiskais apgāds, 2010).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Other languages::Baltic languages; latviešu valoda; valsts valoda; valodas prakse; lingvistika; Kārlis Mīlenbahs; Viktors Eglītis; Pēteris Šmits; valodniecība; bilinguālā izglītība