Rīgas suvenīru nozīme pilsētas zīmola veidošanā - Briģe, Agneta (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir „Rīgas suvenīru nozīme pilsētas zīmola veidošanā”. Darbs veidots ar mērķi noskaidrot, kādi šobrīd ir Rīgas pilsētu raksturojošie suvenīri, kā tie veicina pilsētas zīmola atpazīstamību pasaulē un kāds ir Latvijas iedzīvotāju nākotnes redzējums Rīgas zīmola attīstībai ar suvenīru palīdzību. Suvenīru uzdevums nav tikai atgādināt par ceļojumu, bet raksturot to vietu, pilsētu, kurā ir būts. Suvenīra mērķim būtu jākalpo kā pilsētas identitātes zīmei, atgādinot un prezentējot pilsētu arī pēc galamērķa sasniegšanas. Darba teorētiskajā daļā apkopota teorija par mārketingu, tūrismu, suvenīriem, vietas zīmolu un tēlu. Bakalaura darba empīrisko daļu veido intervijas un anketa. Atslēgvārdi: Rīga, suvenīri, tūrisms, mārketings, zīmols

The theme of the bachelor’s paper is „Importance of souvenirs in the creation of Riga brand”. The study was done with a purpose of finding out what souvenirs best qualify the city of Riga, how they endorse the recognition of Riga in the world and what future vision of the development of Riga brand through souvenirs the people of Latvia have. The purpose of souvenirs is not only to remind of particular journey, but to describe the place one has visited. The purpose of souvenir is to serve as an emblem of a city and a symbol of it in the retrospect of a visit. The theoretical part of the paper includes theory of marketing, tourism, souvenirs, place brand and image. The empirical part of the bachelor’s paper is made of results of interviews and questionnaire. Keywords: Riga, souvenirs, marketing, tourism, brand
Importance of souvenirs in the creation of Riga brand
Keywords: Komunikācijas zinātne