Projektu informācijas pirmdatu analīze un mērījumu definēšana - Reinvalde, Vineta (Latvijas Universitāte, 2006)
Programmatūras izstrādes projektu laikā tiek radīts liels daudzums informācijas, kura ir nepieciešama gan projekta operatīvās gaitas kontrolei, gan pieredzes uzkrāšanai. Maģistra darbā “Projektu informācijas pirmdatu analīze un mērījumu definēšana” ir analizēti dati, kuri rodas projektu izstrādes laikā un apskatītas informācijas sistēmas, kurās šie dati tiek fiksēti. Analīzes rezultātā definēti mērījumi, kuri projektiem būtu jāuzkrāj, lai sekmētu kvalitātes mērķu sasniegšanu, atvieglotu projekta norises kontroli un uzkrātu pieredzi par izstrādātajiem projektiem. Projektu informācijas uzkrāšanai ir izstrādāts arhīvs, kurā klasificētā veidā tiek uzkrāta projektu informācija. Darba ietvaros analizēti arī reālos projektos uzkrātie dati, ar mērķi izgūt iepriekš definētos mērījumus un novērtēt projektos veikto mērīšanu.

During software development projects large amount of information is produced which is necessary to control the project operational process and to accumulate experience. In master paper “Analysis of Project Information Starting Data and Definition of Measurements” data which are produced during project development are analyzed and information systems where those data are recorded are surveyed. As the result are defined measurements which projects should gather to facilitate achievement of quality goals, relieve control of project process and accumulate experience about developed projects. To store project information is developed archive in which project information is stored in classified way. Within the paper data gathered in real projects were analyzed to obtain defined measurements and evaluate measurements performed in projects.
Analysis of Project Information Starting Data and Definition of Measurements
Keywords: Datorzinātne