Velsa Dilana Tomasa darbos - Soboļeva, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī bakalaura darba temats ir Velsa - Dilana Tomasa sacerējumos. Darbs ļauj saprast raksturīgākās iezīmes anglo-velsiešu literatūrā, tiek analizēts laika posms, apskatīta anglo-velsiešu literatūra un Dilana Tomasa darbi saistībā ar viņa velsieša izcelsmi. Kā arī izcelsmes ietekme uz viņa daiļradi. Lai dziļāk varētu izprast Dilana Tomasa daiļradi, tiek apskatīta Velsas kultūra, vēsture un valoda. Dilana Tomasa autobiogrāfiskie stāsti „Bērna Ziemassvētki Velsā”, kurā ir runa par velsiešu Ziemassvētku tradīcijām, un „Persiki”, kas ir stāsts par viņa bērnības iespaidiem dzimtenē, tiek analizēti sīkāk. Darba beidzamajā nodaļā tiek iztirzātas problēmas pēdējam Dilana Tomasa darbam „Zem piena meža”, kurš tika pabeigts vienu mēnesi pirms autora nāves - 1953. gadā.

The subject of this bachelor’s paper is Wales in Dylan Thomas’s works. This work gives a characteristic of the Anglo – Welsh literature, it analyses the period and definition of Anglo – Welsh literature and Thomas Dylan’s works, in connection with Welsh background. For better understanding of Dylan Thomas’s writings, some moments of the culture of Welsh culture, history and language are described. Dylan Thomas’s autobiographical stories “A Child’s Christmas in Wales”, which is a conversation about Christmas in Wales and “The Peaches”, which is an impression of his childhood years in Wales, are analysed in details. The last part of the paper, analyses the problems of the last finished work by Dylan Thomas “Under Milk Wood”, which was completed one month before the author’s death in 1953.
Wales in Dylan Thomas's Writings
Keywords: Filoloģija