Darbaspēka nodokļu izmaiņu analīze un vērtējums - Safronova, Inese (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir “Darbaspēka nodokļu izmaiņu analīze un vērtējums”. Darba mērķis ir, balstoties uz darbaspēka nodokļu teorētisko skatījumu un nodokļu regulējuma pamatu, veikt darbaspēka nodokļu piemērošanas analīzi un izpētīt to ietekmi uz darbaspēka ienākumiem, atkājot problemātiku un izstrādājot priekšlikumus darbaspēka nodokļu pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no 4 daļām. Pirmajā daļā tiek apskatīts nodokļu piemērošanas pamatojums un teorētiskie aspekti. Otrā daļa ietver darbaspēka nodokļu izvērtējumu. Trešajā daļā tiek veikta analīze darbaspēka nodokļu piemērošanā, un ceturtajā daļā ir aprakstītas darbaspēka nodokļu pilnveidošanas iespējas Latvijā. Bakalaura darba apjoms ir 60 lappuses, 4 tabulas, 6 attēli. Tika izmantoti 18 literatūras avoti. Atslēgasvārdi: darbaspēka nodokļi, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas; progresīvais nodoklis.

The theme of The Bachelor thesis is “Analysis and assessment of changes in labour taxes”. The goal of the thesis is to perform an analysis of application of labour taxes and examine its influence on labour income, to find out its flaws and to develop proposals for improvement of labour taxes, by taking into account the theoretical basis of labour tax and tax regulation. Bachelor’s thesis consists of 4 parts. The first part reviews the justification of taxation and theoretical aspects. The second part includes evaluation of labour taxes. In the third part the author performs an analysis of labour tax application. The fourth part examines options for improvement of labour taxes in Latvia. Bachelor thesis consists of 60 pages, 4 tables and 6 images, using 18 literature sources. Key words: labour taxes, personal income tax, state social insurance mandatory contributions; progressive tax.
Analysis and assessment of changes in labour taxes
Keywords: Ekonomika; darbaspēka nodokļi; iedzīvotāju ienākuma nodoklis; valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas; progresīvais nodoklis