Krājumu pārvaldības metožu efektīva izmantošana SIA Rimi Latvia. - Ozoliņš, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir “Krājumu pārvaldības metožu efektīva izmantošana SIA Rimi Latvia” Tēma ir aktuāla gan ražojošam, gan tirdzniecības nozarē strādājošam uzņēmumam, jo krājumi ir pamats ražošanas un tirdzniecības nodrošināšanai. Pieejamā informācija parāda tikai dažas krājumu pārvaldības metodes, neapskatot to reālo pielietojumu strādājošā uzņēmumā. Līdz ar to ir nepieciešams noskaidrot, vai uzņēmējs savā darbībā ir izvēlējies pareizas krājumu pārvaldības metodes. Darba mērķis ir izpētīt SIA Rimi Latvia šobrīd pielietotās krājumu pārvaldības metodes, identificējot problēmas, ar kādām tās saskaras un izstrādāt priekšlikumus to pilnveidei. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek analizēts vispārīga informācija par SIA Rimi Latvia. Otrajā nodaļā tiek noskaidrota informācija par krājumiem. Trešajā nodaļā tiek noskaidroti teorētiskie aspekti par uzņēmumā pielietotajām krājumu pārvaldības metodēm MRP un F&R. Ceturtajā nodaļā tiek pētīts, kā šīs pārvaldības metodes tiek īstenotas ikdienas darbā un darbinieku vērtējums par metožu lietderību.

Bachelor thesis: “Effective application of inventory management methods at “Rimi Latvia, Ltd." The theme is topical for companies involved both in producing and trading sectors because inventories ensure successful production and trade processes. Available information shows only a few inventory management methods without viewing their actual use in an operating company. Therefore, it is necessary to find out whether the entrepreneur has selected and applies correct inventory management methods. The aim of the thesis is to investigate currently applied inventory management methods at the company “Rimi Latvia, Ltd”, identifying problems they are facing and in order to develop proposals for their improvement. The work consists of four chapters. The first chapter reviews the company itself. The second chapter clarifies information about its inventory. The third chapter surveys theoretical aspects of the MRP and F & R inventory management methods, applied in the company. The fourth chapter explores how these management techniques are implemented in the daily work, as well as the staff evaluation on effectiveness of the methods.
Effective application of inventory management methods at Rimi Latvia, Ltd.
Keywords: Vadībzinātne; Krājumi; Automātiskā preču pasūtīšanas sistēma; Automātiskā prognozēšanas un plānošanas metode; SIA Rimi Latvia