Feminitīvu ar piedēkli - ша uztveres īpatnības mūsdienu krievu diskursā. - Vīķe, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir veltīts feminitīvu izpētei mūsdienu krievu diskursā, vārdu ar galotni -sha pazīmju definēšanai un mūsdienu dzimtās valodas runātāju feminitīvu uztverei. Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmajā ir aplūkota feminitīvu vēsture un jēdziens, otrajā – feminitīvu uztvere un pielietojums mūsdienu valodā. Pētījums ir paredzēts plašam lasītāju lokam ar interesi par valodniecību, var būt noderīgs filologiem, valodniekiem un vēsturniekiem.

The bachelor's thesis is devoted to the study of feminitives in contemporary Russian discourse, to the definition of the features of words ending in -sha, and to the perception of the feminitives of modern native speakers. The work consists of two chapters. The first chapter covers the history and concept of feminitives, the second defines the perception and application of feminitives nowadays. The study is intended for a wide range of readers with an interest in linguistics and may be useful for philologists, linguists and historians.
The Peculiarities of Perception of Feminitives with the Suffix “-ша” in the Modern Russian Discourse.
Keywords: Valodniecība; феминитивы; русский язык; суффикс -ша; интернет; группа слов