Jaunjelgavas novada attistības programmas 2013. - 2020. gadam ieviešanas izvērtējums. - Šteina-Lodziņa, Evija (Latvijas Universitāte, 2019)
Latvijas lauki aizvien tukšojas, tiek izstrādātas stratēģijas, tiek runāts par valsts ekonomisko izaugsmi un iedzīvotāju labklājības celšanu. Dzīves kvalitātes uzlabošana un pievilcīgu dzīves vides standartu nodrošināšana ir arī viena no Jaunjelgavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2013.-2033.gadam un Jaunjelgavas novada attīstības programmas 2013.–2020.gadam prioritātēm, kuru īstenošana ir būtiska novada stratēģisko mērķu sasniegšanai. Minētajos dokumentos ir noteikts, ka pašvaldībai ik gadu ir jāvērtē iedzīvotāju dzīves kvalitāte, lai varētu plānot un īstenot atbilstošus pasākumus iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai, - tādēļ Evijas Šteinas Lodziņas bakalaura darba tēma ir „Jaunjelgavas novada attīstības programmas 2013.-2020. gadam ieviešanas izvērtējums”. Bakalaura darba teorētiskās daļas pirmajā un otrajā nodaļā ir sniegts ieskats par stratēģiskās plānošanas un dzīves kvalitātes teorētiskajiem aspektiem. Praktiskais pētījums tika veikts Jaunjelgavas novada pašvaldībā. Problēmu izpētes rezultātā ir sagatavoti priekšlikumi Jaunjelgavas novada attīstības programmai nākamajam periodam 2021.-2028. gadam. Atslēgvārdi: stratēģiskā plānošana, dzīves kvalitāte

The countryside of Latvia is getting emptier, strategies are being developed, the country's economic growth and the welfare of the population are being discussed. Improving the quality of life and ensuring attractive living environment standards is also one of the priorities of the Jaunjelgava County Sustainable Development Strategy for 2013-2030 and the priorities of Jaunjelgava County Development Program 2013-2020, the implementation of which is essential for achieving the strategic goals of the region. These documents state that the local government has to evaluate the quality of life of the population every year in order to plan and implement appropriate measures to improve the quality of life of the population - therefore the theme of Evija Šteina Lodziņa’ s Bachelor's thesis is „Evaluation of the Implementation of Jaunjelgava County Development Program for 2013-2020”. The first and second chapters of the theoretical part of the Bachelor's thesis provide an insight into the theoretical aspects of strategic planning and quality of life. The practical research was carried out in the municipality of Jaunjelgava. As a result of the research, proposals for the Jaunjelgava County Development Program for the next programming period 2021-2028 have been prepared. Keywords: strategic planning, quality of life
Evaluation of the Implementation of Jaunjelgava Country Development Program for 2013. - 2020.
Keywords: Vadībzinātne; evija; steina; lodzina; latvijasuniversitāte; organizāciju