Izmaiņas pagastu bibliotēku darbā pēc publisko bibliotēku attīstības projekta "Trešais tēva dēls" realizēšanas dzīvē - Kaļva, Spodra (Latvijas Universitāte, 2011)
Publisko bibliotēku attīstības projekta „Trešais tēva dēls” ietvaros laika posmā no 2006. gada novembra līdz 2008. gada jūnijam bibliotēkas tika nodrošinātas ar jaudīgu datortehniku, bibliotekāri apmācīti lietot jaunās programmatūras, veicināta novitāšu ieviešanu bibliotēku dzīvē. Projekta mērķis bija, veicinot labāku informācijas tehnoloģiju izmantošanu, uzlabot cilvēku dzīvi. Bakalaura darbā pētītas izmaiľas Gulbenes novada pagastu bibliotēkās sakarā ar publisko bibliotēku attīstības projekta „Trešais tēva dēls” realizēšanu. Veicot bibliotēku darbinieku, lietotāju un nelietotāju aptaujas, noskaidrots, kādas pārmaiľas viľi novērtē visaugstāk pēc projekta realizācijas dzīvē.

In the publice developmental Project „Trešais tēva dēls” from November 2006. till June 2008. libraries haue provided with powerful computer engineering, librarians have been trained how to use new softwares. The aim of the Project was to make better person life, enable use of the information Technologies. In the baccalaureate work was researched changes in the local libraries after realization oh the Project. To perform personal questionnaire of users and those who don’t use information Technologies was enquired how they evaluate changes after the realization of this Project.
The changes of the parish library at work after on public library development project "Trešais tēva dēls" implementation of life
Keywords: Bibliotēkzinātne