Interešu izglītības kvalitātes novērtēšana sākumskolā - Apine, Anita (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba autore: Anita Apine Darba zinātniskais vadītājs: profesors, Dr.phys. Andris Grīnfelds Pētnieciskā darba temats: Interešu izglītības kvalitātes novērtēšana sākumskolā. Pētījuma mērķis: Izzināt interešu izglītības darba kvalitāti sākumskolā. Uzdevumi: 1.Analizēt un izzināt pedagoģisko un psiholoģisko literatūru par izglītības kvalitātes jēdzienu. 2.Analizēt un izzināt pedagoģisko un psiholoģisko literatūru par interešu izglītības jēdzienu. 3.Veikt pētījumu un apkopot rezultātus par interešu izglītības kvalitāti sākumskolā. Hipotēze: Interešu izglītības nodarbību kvalitāte neveicina vispusīgu personības attīstību. Pētījuma metodes: •teorētiskā – pedagoģiskās un psiholoģiskās literatūras analīze, dokumentu analīze; •empīriskā – pedagoģiskā novērošana, pārrunas, anketēšana. Secinājumi: Interešu izglītībā notiek bērnu un jauniešu socializācija, kuras rezultātā veidojas humānistiskā vērtību sistēmas orientācija. Interešu izglītībā pārklājas vaļasprieki un izglītojoša darbība. Atslēgas vārdi: Kvalitāte, kvalitātes novērtēšana, interešu izglītība, sākumskola.

Author: Anita Apine Scientific supervisor: profesor, Dr.phys. Andris Grīnfelds Theme: The quality of interest-related educational process in Primary School. Purpose: Investigate the quality of interest-related educational process in Primary School. Tasks: 1.Analyze and explore the pedagogical and psychological literature on the concept of quality assurance. 2.Analyze and explore the pedagogical and psyhological literature on the concept of interest-related educational process. 3.Carry out the research and compile the results of the quality in the interest-related educational process in Primary School. Hypothesis: The quality of interest-related education does not promote comprehensive personality development. Research methods: •theoretical – pedagogical and psychological literature analysis, document analysis; •empirical – pedagogical observation, discussion, questioning. Conclusions: In interest-related socialization of children and young people takes place, which results in origination of humanistic value system orientation. In interest-related education overlaps hobbies and educational activity. Keywords: Quality, quality assurance, interest-related education, Primary School.
The quality of interest-related educational process in Primary School
Keywords: Izglītības vadība; kvalitāte; kvalitātes novērtēšana; interešu izglītība; sākumskola